Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Затапване на радиатори в София

Демонтаж и затапване на радиатори


Затапване на тръби на радиатор Затапване на радиатори за парно се практикува, най-вече при отказ от централна топлофикация или при демонтаж на повреден радиатор. Защо се затапват радиаторите?

 Затапване на радиатора означава монтаж на тапи на тръбите на радиатора. Може тръбите да се сплескат и заварят, но това е заваряне, а не затапване. След като демонтираме радиатора, което сме разгледали тук следва затапване на тръбите на демонтирания радиатор. Затапват се входящата и изходящата тръба на парната инсталация. Затапването се извършва с тапи с резби на съответният размер резба и диаметър(цол). Когато затапваме радиатор, демонтажа на самият радиатор не е задължителен. Може да затапим радиатора и той да остане на куките(конзолите) на стената. При отказ от топлофикация се затапват радиаторите и се пише протокол за демонтаж на радиаторите.

Рязане и заваряне на тръби за парно

 Понякога клиента иска да скъси тръбите на радиатора преди да се затапят. При такова скъсяване на тръбите се извършва рязане на самата тръба под прав ъгъл и навиване на резба за да се монтират тапите към тръбата. В определени ситуации обаче навиването на резба е невъзможно поради близост на стена, тръби или кривка в тръбата. В случаите когато навиване на резба е невъзможно се пристъпва към заваряване. При заваряне на тръбана има специален инструмент за сплескване на предната част на тръбата, където се прави заваръчният шев на тръбата. Веднъж заварена тръбата може да се ползва отново, сами при удължаване пак със заварка. Свалянето на радиатора е свързано със затапване на тръбите на радиатора.

Затапване на радиатор цени 

 Цените за затапване на радиатора започват от 48,00 лв за радиатор. Както споменахме по-горе цената зависи от диаметъра на тръбата, нейното състояние, местоположението и и не на последно място начина по-които ще се затапи. Възможно е да се извърши с резба и тапа или чрез заварка. 

Отказ от топлофикация София на разумни цени.

Откриване на скрити теч с камера, без къртене.