Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течеве в банята с термокамера Flir  

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7 vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Откриване на теч в баня

откриване на теч в баняБанята във всяко едно жилище е мястото с най-висока концентрация на течове. Всички тръби на водопровод, канализация и парно са положени под замазка, под плочки и хидроизолация и оосвен всичко това повечето бани са ооблепени с лъскави гланцирани плочки. Гланца на плочката не позволява да се види къде е избила тръба или има влага под плочката. ВиК течове в банята се появяват от стари тръби, корозирали тръби, механичне увреедени тръби, химично уврудуне тръби (наливане на терафлу и други препарати за почистване на канали), повредени сифони, недобре фугирани плочки, счупни плочки, отлепени плочки и още много други причини за поява на теч. 

Както отбелязахме по-горе причините са много, а възможните места за поява на теч са още повече. За да се открие скрит теч в банята, без да се кърти и разбива (всички сме запознати с високите цени на ремонт на баня) се налага използване на научни методи и скъпи апаратури. 

Не е нужно да обясняваме надълго и нашироко как да разберем за наличие на теч, но ще обясним как се открива теч в баня. 

За откриване на теч в баня е необходимо самата баня да е суха и неизползване през последните 14-16 часа. Провтрете банята, важно е помещението да е проветрено и сухо. Друго което трябва при откриване на теч в баня е топла вода. Ако имате теч на тавана в банята си трябва да подготвите за обследваане освен вашата баня и банята на съседа над вас.

Откриване на теч в баня се извършва с термографска камера, влагомер и още дузина помощни инструменти и апарати. Понякога е възможно използване на ондоскопска камера и ултразвуков преобразувател в зависимост от ситуацията и мястото на теча.

За удобство и сугурност на клиентите предлагаме и отстраняване на теча. При необходимост издаваме протокол и доклад от направеният термографски анализ на теча или друг обект.