Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Откриване на теч в баня без къртене

откриване на теч в баняНамиране на скрит теч в банята

Откриване на теч в баня? Откриване на скрит теч в банята?

 Банята във всяко едно жилище е мястото с най-висока концентрация на течове. Всички тръби на водопровод, канализация и парно са положени под замазка, под плочки и хидроизолация и освен всичко това повечето бани са облепени с лъскави гланцирани плочки. Гланца на плочката не позволява да се види къде е избила тръба или има влага под плочката. ВиК течове в банята се появяват от стари тръби, корозирали тръби, механично увредени тръби, химично увредени тръби (наливане на "терафлу" и други препарати за почистване на канали), повредени сифони, недобре фугирани плочки, счупени плочки, отлепени плочки и още много други причини за поява на теч. 

 Както отбелязахме по-горе причините са много, а възможните места за поява на теч са още повече. За да се открие скрит теч в банята, без да се кърти и разбива (всички сме запознати с високите цени на ремонт на баня) се налага използване на научни методи и скъпи апаратури. 

Откриване на теч в баня на ниска цена

 Не е нужно да обясняваме надълго и нашироко как да разберем за наличие на теч, но ще обясним как се открива теч в баня. 

 За откриване на теч в баня е необходимо самата баня да е суха и неизползване през последните 14-16 часа. Проветрете банята, важно е помещението да е проветрено и сухо. Друго което трябва при откриване на теч в баня е топла вода. Ако имате теч на тавана в банята си трябва да подготвите за обследване освен вашата баня и банята на съседа над вас.

 Откриване на теч в баня се извършва с термографска камера, влагомер и още дузина помощни инструменти и апарати. Понякога е възможно използване на ендоскопска камера и ултразвуков уред в зависимост от ситуацията и мястото на теча.

 За удобство и сигурност на клиентите предлагаме и отстраняване на теча. При необходимост издаваме протокол и доклад от направеният термографски анализ на теча или друг обект.

Причини за теч в банята:

  • теч от сифон на баня 
  • теч от мръсния канал
  • теч от фугите в банята 
  • теч от горния етаж 
  • теч от щранг
  • теч от водопровода 
  • неправилно измиване на банята
  • неправилен наклон на пода
  • неправилно засичане стени/под
  • неправилно монтиране на обзавеждането

Откриване на теч в стена - 110,00 лв с ДДС.