Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Теч от фугите в банята - отстраняване на теч

Откриване на теч от фуги и префугиране на плочки - София

По стените и пода на банята постоянно се разлива вода в големи количества. Поради тази причина в банята се лепят плочки по стените и гранитогрес  на пода , като под тях се полага хидроизолация или поне трябва да се положи хидроизолация.  В по-голяма част от баните няма положена хидроизолация и плочките са единствената преграда на водата по пътя към тавана на съседите и вашите стени. 

 При неправилно залепени плочки, нарушена цялост на фугите и пропуквания се стига до теч причинен от фугите в банята. При етажната собственост се стига най-често до теч от тавана в банята на съседите под вас. Този тип скрит теч има периодичен характер и се проявява няколко минути, след ползване на банята от съседите над вас. Реално нарушената цялост на фугите в банята предизвиква теч. Теч от фугите в банята е нещо реално и при липса на опитни специалисти и техника за откриване на течове с апаратура, може да не откриете причината за теча или да сметнете, че не е възможно да наводнявате съседите през малките фуги.

Теч от фугите в банята

 При полагане на фуга, между плочките се правят няколко основни грешки. Първата грешка се прави още при лепенето на плочките. Много майстори лепят плочките без фуга или с прекалено малка и неправилно подредена фуга.  След това в процеса на фугиране, самата фуга остава полуотворена и непочистена (не се чисти от незнание или няма възможност при прекалено тесни фуги).  Фугиращата смес се нанася върху непочистената фуга и то повърхностно. Много често под фугиращата смес прозира лепилото за плочки.

  Тези грешки и още грешки водят до почти мигновеното изронване на повърхностно положената фугираща смес , от където следва проникване на вода под плочките. При така очертаната ситуация е въпрос на време да се образува теч от фугите в банята. 

Тук може да се запознаете с проблеми и течове, причинени от фугите в банята.

Откриване на теч с апаратура. Професионално откриване на скрити течове с термокамера.

Откриване на теч от фугите в банята, с камера, без къртене. Префугиране на баня и тераси. Отстраняване на теч от фуги.