Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течеве в банята с термокамера Flir  

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7 vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123
 Телефони за връзка

0882 / 285 230
 
 
02 / 444 34 54
 
 
Запитване по имейл
Email:
Въпрос за:
Съобщение
В полето по долу напишете числото петнадесет(цифра)
 
 
 Фирмата предлага услуги в София, Бургас и Стара Загора

ВиК услуги и ремонти отстраняване на течове

Откриване на течСкритите течове са трудни за откриване и диагностика. Самото локализиране с точност или минимални отклонения става с прецизна и скъпа апаратура.

Идеята на откриването и локализирането на скрит теч е намаляне на разходите за къртене и визуално откриване на проблема. Това от своя страна налага както вече споменахме точно локализиране и професионална отстраняване на теча.

Ние от Гаматерм ООД работим от години по диагностика и откриване на скрити течове с помощта на термокамери и други апаратура . Разполагаме с добре обучен персонал и професионални инфрачервени камери и ултразвукови преобразуватели.

Когато прецените че сметката ви за вода нараства без причина, имате влага или петна по стените, а също така съседа се оплаква и той от влага, мухъл или плесен значи има скрит теч.

Скритите течове могат да бъдат от канализация, водопровод, душ кабина, спукани кранове или меки връзки, нарушена хидроизолация на покриви и мазета, както и балкони, тераси или веранди. Възможностите за скритите течове са много и се налага обследване на цели помещения а не конкретно на тръбопровод или канал.

Когато поръчвате обследване за откриване на скрит теч трябва да знаете, че трябва да усигурите достъп до съседните помещения около теча. Влизането в тях не е задължително, но при преценка на обследващото лице или налагащи обстоятелства ще трябва да се обследват и съседните помещения. Скрит теч се наричапоради факта, че не е ясно къде е източника на теча и задачата е да се открие. 

Липсата на достъп спъва и прекратява обследването. Подсигуряването на достъп до съседните помещения се налага поради причината че търсим неизвестно място на разлив, които може да се окаже не в помещението където го търсим. 

Уредите откриват теча в стените, пода или от покриива, но трябва да няма големи по обем препятствия между уреда и стената или пода. Такива препятствия за термокамерите или ултразвуковите преобразуватели могат да бъдат гардероби, дрешници, масивни кухни, легла за вграждане в стени и други обемни мебели.

Уреда проследява посоката от която идва скритият теч, температурата на водата, както и нейната чистота /канал –водопровод-сифон-тераса-покрив/.

След проследяване и прослушване на звуковите индикации се стига до точното място на разлива.

Изготвя се констативен протокол за мястото и характерните особенности на теча и се изготвя оферта за отстраняването на теча. При желание или нужда се издават снимки и диаграми към протокола.

От откриването на теча до отстраняването му всичо е в ръцета на клиента. Клиента не е длъжен да приеме нашата оферта по отстраняването, а да си отстрани проблема саам или да търси по-изгодни условия за ремонт.

Цените за откриване на скрит теч може да видите тук:

  • Цена за посещение на адрес - 20 лв.
  • Цена за обследване на първото помещение (до 18 м2) - 69,90 лв.
  • Цена за обследване на всяко следващо помещение (при нужда) - 19.90 лв.

Ценова листа за откриване на скрити течове за открити пространства:

  • Цена за посещение на адрес - 20 лв.
  • Цена за обследване до 18 м2 - 70 лв., 
  • Цена за обследване до 180 м2 - 0,85 лв на линиеен или квадратен метър.
  • Цена за обследване над 180 м2 - по договаряне.

Ценова листа за издаване на документи удостоверяващи причината за скрития теч:

  • Цена за оферта за отстраняване на теча - Безплатно 
  • Цена за констативен протокол за липса на теч от инсталация - 45 лв.
  • Цена за констативен протокол за причината и мястото на теча - 45 лв.

Офертата за отстраняване на теча се получава от един до три дни на имейл адреса, който сте оставили за контакт.

На снимката ще видите открит теч с една от инфрачервените камери с която снимаме и локализираме скритите течове. Видовете IR камери които използваме са три основни, като форма, резолюция и начин на изобразяване на дисплея. Камерите са с различни параметри и се използват различни камери за различни случай. Винаги при обследване за скрит теч се използват и спомагателни устроиства. При откриване на скрит теч, най-важното е умението на термографа и неговият опит, както и това дали е сертифизиран термограф.

откриване на скрит течМного наши клиенти споделят с нас, че вече са били посетени от "термографи" с "хубави термографски камери", но за съжаление теча не бил открит. Термокамерата сама по себе си не може да открива течове! Често се случва на клиентите да им се покаже зоната с повишена влажност и да им се заяви"работете в тази зона за теч". Зоната с повишена влага не е откриване на теч. Но "колегите" свалят цените на една доста скъпа услуга и сложна материя, като не свършват никаква работа.

ВАЖНО: За да се открие теча се преминава през специални настройки на оборудването и най-вече на термокамерата. Термокамерите, та дори и Flir не откриват течове сами! Друг момент е, че всеки термограф тръгнал да обследва дадена облас, в момента скрити течове трябва да има познания и опит в областта на водопровода, канала, хидроизолацийте, покривите, парните инсталации и всичко останало.

Ето вижте някои основни свойства на термокамерите. Видео за способностите на термографските камери. 

Материала не е на български език и на сайта с образователна цел!